Tafels

In deze rubriek zijn alle tafels te vinden, groot, klein, hoog en laag en van verschillende soorten hout.

Bureau van Oude Wagonplanken op een steigerbuizen onderstel: 695,00 euro

De planken zijn afkomstig uit oude treinwagons en zijn flink gebruikt, bekrast en doorleefd. De gele streep is nog zichtbaar, evenals de gaten, spijkers en vezels van het hout. Om dit zo te laten, maar wel bruikbaar te krijgen als bureau, is er voor gekozen voor een Epoxy afwerking met een witte pigment. Het onderstel is gemaakt van steigerbuizen. Dit bureau kan tegen een stootje!

 

Iepen Boomstamtafel op een wit gepoedercoat metalen onderstel: 3.459,00 Euro

Europees Iepen, wat door de Iepenziekte schaars is geworden in dit soort afmetingen, is afgewerkt met Hardwax. Hierdoor is de tafel vrij van vlekken en gevoeligheden als vet, dus eenvoudig te onderhouden. De tafel is 300 cm lang en de breedte varieert tussen 95 en 75 cm. De scheuren zijn opgevuld met epoxy. Uiteraard blijft ook dit hout werken, waardoor het mogelijk is dat een scheurtje onstaat, maar dat is natuur!

    

 

Iepen salontafel op gebogen ruw metalen onderstel: 475,00 euro

 

Het Esdoorn salontafeltje is af. Nu nog onbehandeld, maar spiegelglad geschuurd: 165,00 Euro

img_1307

 

Oud Eiken Salontafel: 375,00 euro

Dit stuk Eiken lag al heel wat jaartjes te liggen, te wachten op het volgende leven. Het stuk is zoveel als mogelijk is zijn originele staat gelaten, maar wel gecombineerd met strak hoogglans witte X-poten van Eiken. Dit massieve stuk weegt aardig wat kilo’s en een pronkstuk in iedere woonkamer.

 

img_1312

 

Eiken Bijzettafeltje: 85,00 euro

Na een project heb je altijd wel met rest-materiaal te maken. Zo ook in dit geval. De Eiken salontafel hierboven was een stukje langer, maar was gaan splijten. Dit stuk is afgezaagd, gevlakt en verlijmd zodat het weer een strak stuk werd. In dezelfde stijl als de Eiken Salontafel, staat dit Bijzettafeltje op een enkele poot in hoogglans wit Eiken.

 

 

 

img_1594img_1595Kastanje Salontafeltje: Verkocht

Soms kom je een stuk hout tegen wat tegen je lijkt te praten! Dit stuk Kastanjehout kwam ik tegen bij een fijnhout handel en moest een Salontafeltje worden. Behalve een goede schuurbeurt, is dit stuk onbehandeld en puur natuur. De A-frame poten zijn idem van Kastanje hout.

img_1597

Eiken Autoband Salontafel: 135,00 euro

Soms gaat de creativiteit alle kanten op en komt er een meubelstuk uit die je vantevoren niet had kunnen bedenken. Hiervan een mooi voorbeeld. Massief Eiken balken, aan elkaar gehouden door een metalen draadeinde en rustend op een autoband en stukken draadeinde, met voetjes van Eiken. Door de massieve balken is dit tafeltje ook flink zwaar.

img_1599

img_1304-e1479035907896-300x225

 

Klassiek Eiken Salontafel: verkocht

Een massief vierkant stuk Eiken. Simpel, strak. Behandeld met een ultramatte lak op waterbasis, maakt dit een tijdloos meubel voor iedere woonkamer.

 

 

img_0288

 

Duits Steigerhouten Restjes: Verkocht

Dat resthout nooit verloren gaat, zit in het DNA van Natural Industries. Er is altijd weer wat moois van te maken. Van verschillende restjes Duits Steigerhout (wat dikker is dan normaal) een simpel tafeltje op metalen pootjes.

img_0386

 

Steigerhouten tafelblad: verkocht

Steigerhout is duurzaam en een fantastisch voorbeeld van hoe hout meerdere levens kan hebben. Gebruikt Steigerhout, verlijmd tot een tafelblad en afgewerkt met een ultramatte lak op waterbasis. Uiteraard is elke maat mogelijk hiervoor.

 

 

 

 

Iepen Salontafel blad

Prachtig stuk onbehandeld Iepenhout, wachtend op de volgende stap in wording van een Salontafel. De kier is opgevuld met Epoxy.

img_1773

img_1911

img_1169

Eiken Salontafel: Verkocht

In hetzelfde ontwerp als de Oud Eiken Salontafel, maar dan van een strak en nieuw stuk massief Eiken. Schitterend voor een strakke woonkamer.

img_1904

Ovaal Beuken Salontafel

Ronde vormen van zowel het blad, als de poten, maakt dit een bijzonder meubelstuk. Azobe Houten inlegstukjes van zwaluwstaartjes verbinden de bladen aan elkaar.

img_1897Steigerhouten Tafel: Verkocht

Voor binnen en buiten, een robuste Steigerhouten tafel met grove kolompoten. Afgewerkt in een Greywash beits. Uiteraard in elke maat mogelijk te leveren.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
http://www.naturalindustries.nl/portfolio/tafels
Twitter
Pinterest
LinkedIn